Programma

bezoek musea, theater, tentoonstellingen

Koninklijk theater Carré Amsterdam

Op Moederdag naar Orphée en Eurydice, met je moeder of dochter.

Zondag 12 mei 2024

Nederlandse reisopera met Orphée et Eurydice
De opera Orphée et Eurydice vertelt het bekende verhaal van Orpheus, die zijn geliefde Eurydice terug wil halen uit het dodenrijk. De Opheus-mythe draait rond eeuwige thema’s als kunst, dood en liefde, waarbij de nadruk vaak op de laatste ligt; Orpheus riskeert voor zijn gestorven geliefde zelfs zijn eigen leven. Maar tegen het goddelijk gebod in kijkt hij om naar Eurydice en verliest haar daarmee opnieuw. Maar in de versie van componist Gluck eindigt de opera met een happy end. De figuur Amor en de kracht van de liefde worden bezongen en Orpheus wordt met zijn Eurydice op aarde verenigd.

Het verhaal
Het bekende Orpheusverhaal is in Glucks versie teruggebracht tot de essentie. Een compact drama voor drie personages: Orphée, Eurydice en L’Amour. Na de plotselinge dood van zijn jonge echtgenote reist Orpheus af naar de onderwereld om haar terug te halen uit het schimmenrijk. Tijdens zijn reis wordt de mythische zanger tegengehouden door geesten uit de dodenwereld, maar zijn gezang weet hem uiteindelijk naar de Elysische velden te brengen, waar hij Eurydice aantreft. Zij weigert Orpheus te volgen en haar bestaan in vergetelheid te verruilen voor het aardse tranendal. Wanneer zij hem uiteindelijk toch volgt, kijkt Orpheus achterom en met de overtreding van het eerder opgelegde verbod, verliest de bedroefde echtgenoot voor de tweede maal zijn geliefde. Aan het einde geeft de altijd zegevierende liefdesgod Amor de treurende Orpheus zijn geliefde terug.

Programma:
16:40 uur Vertrek Hellevoetsluis, Fazantenlaan 2, de tweede grote parkeerplaats links aan de Fazantenlaan, bij CSG Jacob van Liesveldt/PentaCollege
17:00 uur Vertrek vanuit Brielle , Thoelaverweg 1, parking Jumbo
18:30 uur Verwachte aankomst in Amsterdam, Weesperstraat 63
19:00 uur Aanvang opera Orphée et Eurydice
Geen pauze
20:45 uur Terugreis
22:15 uur Verwachte aankomst Brielle
22:35 uur Verwachte aankomst Hellevoetsluis

Kaarten: 2e rang
We zitten met elkaar in stalles, plaatsen voor het toneel die voor iedereen goed bereikbaar zijn.

Aanmelden kan via dit formulier

Download het programma in pdf

Neem kennis van onze Algemene Voorwaarden