Recensies

bezoek musea, theater, tentoonstellingen

Ruurlo en Gorssel
En ja hoor eindelijk was het dan zover; met “Art to See Voorne” richting de Achterhoek. In Kasteel Ruurlo werden we in de prachtige Oranjerie verwelkomd met een heerlijk kopje koffie met appelgebak. Na een introductiefilmpje hadden we ruimschoots de tijd om het Kasteel te bezichtigen en lekker te lunchen. Daarna vertrokken we naar Museum More in Gorssel waar we een lezing kregen over de vaste collectie en we nog een uur de tijd hadden om in het museum rond te dwalen. Om 17.15 uur vertrokken we richting Houten voor een heerlijk 3 gangen diner in het gezellige Party-Centrum “De Engel”. Onze gezellige en vrolijke chauffeur Daniël van busmaatschappij Contiki leverde ons om half 10 weer veilig thuis af. Het was weer GRANDIOOS!!! We hebben met zijn allen weer volop GENOTEN. Dank aan Margareth en Cristina voor de voortreffelijke organisatie. Op naar de volgende reis.
Els de Werker

Welkom aan Kunst en Cultuur
Mogelijk gemaakt door Margareth van Rooijen en Cristina Vaudo van ArtToSeeVoorne.
Bezoek Kunstmuseum Den Haag en Beelden aan Zee Scheveningen.
Op 21 juni, een warme zonnige dag, vertrekken we met 50 belangstellenden in de bus van Contiki, naar het Kunstmuseum en Beelden aan Zee.  We genieten van de speciale tentoonstelling – Andere Wereld – van M.C. Escher. Schilderijen met een precisie in het oneindige, meestal litho’s en houtsneden. We maken nog een rondgang door de lichte Art Deco gangen van het gebouw, ontworpen door Berlage en genieten van het Vlaamse Expressionisme, vooral Permeke, Mondriaan in zijn vroegere en latere jaren en de stijlkamers vol met Hollands Delfts Blauw.
Het wordt steeds warmer, als we in de middag Beelden aan Zee bezoeken. Beelden van o.a. Henri Moore, bekend om zijn herkenbare vormentaal.  Echter de Zee lokt. We slenteren over de boulevard. We ploffen neer op een terras en genieten van de rosé.
Om 17.00 uur vertrekt de bus weer.  Onze chauffeuse Marleen brengt ons veilig thuis.
Bedankt Margareth en Cristina, jullie maken het Welkom aan de Kunst en Cultuur toegankelijk en plezierig.  Een snoepreisje, met een heerlijke nasmaak.
Jacomijntje (Mijnie)  van der Hoek

Woensdag 19 april was het dan zover. Met Art to See Voorne gingen wij naar de tentoonstelling van Kees van Dongen in het Singer museum te Laren.
De dames Cristina en Margareth hadden weer een hartelijke ontvangst voor ons in de comfortabele bus van Contiki en na een korte inleiding gingen wij op weg. Tijdens de comfortabele busreis van ruim een uur was er een gezellig geluid van gesprekken en gelach te horen. Iedereen vermaakte zich opperbest en genoot van het ontspannen idee om niet zelf te hoeven auto te rijden, op te letten, parkeren etc.
In het Singer museum werden wij in de tuinkamer ontvangen met koffie en overheerlijke appeltaart, daar kregen wij ook een zeer informatieve en onderhoudende lezing te horen over de schilder Kees van Dongen. Vervolgens kon ieder in eigen tempo de prachtige schilderijen en andere kunstwerken bekijken. Via de app van het Singer museum kon je op je mobiel veel informatie lezen en beluisteren (als je je oortjes bij je had) tijdens het bekijken van de werken. Ook werd de museum shop druk bezocht om een persoonlijke schat mee naar huis te kunnen nemen.
De terugreis duurde in de middag natuurlijk langer dan de heenreis maar dat mocht de pret niet drukken, er werd wat gedut, gekletst, foto’s bekeken en gefantaseerd over nieuwe uitjes.
Na een hartelijk afscheid keerde ieder weer voldaan huiswaarts.
Teruska Hoogenbosch


Nogmaals dank voor een heel geslaagde dag in Haarlem! Ik heb ervan genoten. Alles was uitstekend georganiseerd. Op naar Laren in april. Hartelijke groet,
Ineke Roukema

Art to See Voorne wordt gelanceerd. Cristina Vaudo en Margareth van Rooijen. Twee bekenden uit de kunstwereld. Grote verwachtingen en die zijn uitgekomen. De eerste uitstap naar Haarlem, Museum Verwey, was een succes. De reis was gelijk volgeboekt. Iedereen was enthousiast en gaat zeker weer mee. Bedankt dames.
Fifi Bebenroth

Alle bestemmingen

Orphée en Eurydice Carré Amsterdam (pdf)12 mei 2024
Singer Laren (pdf)10 en 18 april 2024
Kasteel Ruurlo en Museum More (pdf)24 januari 2024foto’s
Noordbrabants Museum Den Bosch (pdf)18 en 25 oktober 2023foto’s
Kunstmuseum en Beelden Aan Zee Den Haag (pdf)21 juni 2023foto’s
Singer Laren (pdf)19 en 26 april 2023foto’s
Verwey Museum Haarlem (pdf)8 maart 2023foto’s